τι ειναι βιολογικα προϊοντα;

Ο όρος «βιολογικό» στα τρόφιμα ορίζει τα προϊόντα που έχουν παραχθεί κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές και με συνεχή έλεγχο. Φυτικά προϊόντα που δεν έχουν ραντισθεί με τοξικά φυτοφάρμακα και δεν έχουν επιβαρυνθεί με χημικά λιπάσματα.

περισσοτερα

τι προσφερουν;

Τα προϊόντα διακρίνονται από υψηλότερα ποσοστά διαλυτών στερεών και είναι αυτό το χαρακτηριστικό που κατά κύριο λόγο δικαιολογεί την αυξημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. 

περισσοτερα

πως ελεγχονται;

Η βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία δεν είναι απλά ένα φιλοσοφικό ρεύμα. Είναι η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές, όπως απορρέουν από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στοχεύουν στο τρίπτυχο ποιότητα, υγεία και αειφορία.

περισσοτερα

προϊοντα

  • Ροφήματα.
  • Είδη για το πρωϊνό.
  • Παιδικές τροφέες και γάλατα.
  • Καλλυντικά.
  • Απορρυπαντικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

Καλώς Ήλθατε στον δικτυακό τόπο της Οικοζωής

του Συνεταιρισμού παραγωγών και καταναλωτών οικολογικών προϊόντων στην Κέρκυρα. Εδώ θα γνωρίσετε έναν ολόκληρο κόσμο που του αρέσει να ασχολείται με την αγροτική ζωή. Να προστατεύει τη φύση και να την αξιοποιεί παράγοντας και καταναλώνοντας οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών-Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «ΟΙΚΟΖΩΗ» Π. Ε. ιδρύθηκε στις αρχές του 1998 και είναι Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης . Η «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ.Π.Ε. έχει την έδρα της στο Δήμο Κερκυραίων, είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και έχει εμπορική ιδιότητα.

Η ενθάρρυνση της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων στο Ν. Κέρκυρας και η διακίνηση των προϊόντων αυτών σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού. Η διακίνηση και άλλων οικολογικών προϊόντων εκτός από τρόφιμα.

Η ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιεινής διατροφής, οικολογικής γεωργίας και γενικά οικοκατανάλωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Μέλη της «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. μπορούν να γίνουν ενήλικοι πολίτες εφόσον δεν τελούν υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του καταστατικού καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Η προσπάθεια της «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. αποτελεί τμήμα του ευρύτερου οικολογικού κινήματος. Σήμερα η «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. λειτουργεί δύο πρατήρια που είναι ανοικτά ώρες καταστημάτων και όπου ο καθένας μπορεί να βρεί πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα καθώς και άλλα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα όπως μη τοξικά χρώματα, φυσικά καλλυντικά κ.ά.

Ακόμα διοργανώνει εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις και διακινεί ενημερωτικά φυλλάδια, βιβλία, κ.λ.π. σχετικά με την οικολογική γεωργία, το περιβάλλον, τα θέματα υγείας κ.ά.

 

         

συνταγες

Latest recipes